sve kategorije
EN

Vijesti

Početna>Vijesti

Trendovi i prognoze pomorskog tereta (od luke Ningbo do luke Hamburg)

Vrijeme: 2021-10-21 Učitavanja: 8
1.1. U rujnu je relevantna organizacija Kine, Sjedinjenih Država i Europske unije održala "Global Maritime Regulatory Summit". Kako bi se moglo nositi s prilagodbom cijena kontejnerskih prijevoznika, provodi se strogi nadzor globalne dostave. Nakon toga, velike brodarske grupe, kao što su Maersk, CMA CGM i Hapag-Lloyd, najavile su da će od rujna do veljače sljedeće godine biti obustavljeno povećanje cijena prijevoza preko oceana, a pomorski prijevoz na europskim rutama je počeo padati.
 
1.2 Dana 16. rujna, kako bi potvrdila zimsku opskrbu energijom, kineska vlada izdala je niz politike “dvostruke kontrole potrošnje energije”, uglavnom za poduzeća s velikom potrošnjom energije. Mnoge su tvornice prisiljene proizvoditi samo tri dana u tjednu, a neka područja će biti stroža, što će rezultirati znatnim smanjenjem proizvodnje. Istodobno, to je također uzrokovalo značajno smanjenje obujma izvoza kineskih proizvoda, ubrzavajući tako pad prekomorskog tereta.
 
1.3 Uzmimo za primjer pomorski teretni promet od luke Ningbo do luke Hamburg. Trenutačni pomorski prijevoz (vozni red je prije 10. studenog) iznosi oko 13,600 USD, što je opet palo za 500 USD u odnosu na prvih deset dana listopada. Kontinuiranom provedbom politike “dvostruke kontrole potrošnje energije” sve će više industrija i poduzeća biti pogođeno. Stoga će prekooceanski teret nastaviti padati u studenom, prosincu i siječnju 2021.
 
1.4 Prema relevantnoj analizi podataka i prognozi, pomorski teret za studeni i prosinac procjenjuje se na oko 12,000 2021 američkih dolara (od luke Ningbo do luke Hamburg). Osim toga, zbog približavanja kineske Nove godine, mnoge će tvornice zaustaviti proizvodnju od sredine siječnja 2021. i nastaviti proizvodnju krajem veljače 2021. U tom slučaju, obujam izvoza u ožujku i travnju XNUMX. mogao bi biti kratkotrajan. kratkoročno značajno povećanje, a morske vozarine također mogu značajno fluktuirati u kratkom roku.
 
Gornji sadržaj je predviđanje morskog tereta na temelju trenutačnih relevantnih podataka i trenutnih politika. nadam se da ti može pomoći.

Prethodna: nijedan

Sljedeća: Metoda čišćenja jedra za zaštitu od sunca